Hrvatski  l   English  

Cabernet sauvignon


Suho vino, duboke rubinsko-crvene boje, snažnijeg tijela, izražena sortnog okusa i mirisa koji podsjeća na crni ribiz, vaniliju, zelenu papriku. Na okusu uravnoteženost i intenzitet osnovnih komponenti daje prirodnu mogućnost za dugotrajno starenje. Dozrijeva u francuskim hrastovim bačvama te su okusi mlade hrastovine – vanilija, kruh prepečenac, začini, ustvari dio profila ovog vina. Užitno je uz tamna mesa i jela od divljači.

Graševina


Zelenkasto-žute boje koja odležavanjem prelazi u svijetložutu sa zlatnim odsjajem. Miris je čist, prevladava zelena jabuka i slično voće. Ima notu mineralnosti, što u kombinaciji s voćnošću daje fantastičan odnos. Svjež i skladan, lagano gorkast okus idealno se sljubljuje s jelima od bijelog mesa, ali i sa zagorskom puricom.

Kerner


Zelenkasto-žute boje, dozrijeva rano, svježe je cvjetnih mirisa i više nalikuje rizlingu rajnskom koji mu je i jedan od roditelja. Na nosu čisto, u fazi razvoja. Izražajne arome, skladno vino, srednjeg tijela. Slaže se s većinom jela iz zagorske autohtone kuhinje kao i s ribljim specijalitetima.

Rizling rajnski


Polusuh, žutozelene boje s primjesom zlatne, intenzivna mirisa, na svježu zelenu jabuku, mekana ali jakog tijela. Izuzetno izražajan a ipak lagan i elegantan, naglašene mineralnosti, spreman za dugotrajno odležavanje u boci. Preporučuje se uz svinjski file i jela ispod peke.

Pinot sivi


Polusuho vino, slamnato-žute boje s ružičastim odsjajem. Izražene je voćnosti i intenzivna mirisa. Kompleksno vino, skladno, zaobljeno, izraženih sortnih obilježja. Idealno se slaže s ribljim jelima, posebno hobotnicom ispod peke.

Sauvignon bijeli


Suho vino, svijetložuto-zelenkaste boje na nosu intenzivno, a u mirisu se raspoznaju arome bazge, trave, ogrozda. Izuzetno kompleksno vino koje se ističe svojom svježom sortnom aromom i izbalansiranom okrepljujućom kiselkastošću. Dobro se slaže s hladnim predjelima i sirevima.

Chardonnay


Bijelo suho vino, žuto-zelenkaste boje, izražene voćnosti, jako, glatko. Prirodno visok udio alkohola daje mu zaobljen i sladak okus. Voćni se okusi kreću od limuna do jabuke. Idealan za dozrijevanje u novim bariknim bačvama, a zbog svoje neutralnosti rado je viđen partner kontinentalnim jelima.

Muškat žuti, kasna berba

Desertno vino, slamnato-žute boje, izražena muškatnog mirisa, prava eksplozija okusa i cvjetnog mirisa. Na okusu dugotrajno, aromatično. Idealno se slaže sa zagorskim štruklima, svim vrstama štrudla i slastica