Hrvatski  l   English  

The best young winemaker of CroatiaProjekt IZBOR NAJBOLJEG MLADOG HRVATSKOG VINARA kojeg organiziraju Hrvatska poljoprivredna komora i Zagrebački velesajam, uz međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita potvrđuje svoje ciljeve i aktualna je gospodarska i marketinška akcija usmjerena razvitku vinarstva i promidžbi vinara.

Izborom najboljih mladih vinara afirmira se i podiže kvaliteta hrvatske proizvodnje grožđa i vina na hrvatskom selu, pridonosi očuvanju obitelji i kulturne baštine. Isticanjem najboljih mladih vinogradara i vinara u hrvatskom društvu potiče se i njihov napor uložen u vlastiti stručni i poduzetnički razvoj.

Obitelj Micak MLADEN MICAK, dipl. ing. agronomije iz Marije Bistrice nosi titulu Najboljeg hrvatskog mladog vinara za 2011. godinu. Što mu je donijela i na što ga je obvezala ta titula? Mladen Micak prije svega ističe svoju ljubav prema obiteljskoj tradiciji u vinogradarstvu i vinarstvu, koju s ponosom nastavlja, angažman cijele obitelji koja ga podržava i sudjeluje u daljnjem razvitku obiteljskog gospodarstva. Mladi vinar Micak svoje znanje i rad ulaže u podizanje vrijednosti autohtonih sorti sa "zagorskih brega“ i zagorskih vina koja jesu i kvalitetna hrvatska vina.

Izbor za najboljeg mladog vinara značio je za njega potvrdu i snažan poticaj za daljnje širenje i poboljšanje poslovanja samopouzdanje koje je tim izborom osjetio ocjenjuje neprocjenjivim. Interes za njegov rad pokazali su renomirani stručnjaci i enolozi, naglašene su posebnosti i vrijednosti proizvedenih vina iz autohtonih sorti, uslijedile su mnoge preporuke i polako, ali sigurno, širi se tržište za njegova kvalitetna vina.

Uvjeren je da cijeli niz ideja i projekata koje ima za svoje obiteljsko gospodarstvo, može zajedno s drugim proizvođačima vina, obrtnicima, lokalnim poduzetnicima, turističkom zajednicom, hotelima uspješno ostvariti i time doprinijeti kvalitenoj i bogatoj ponudi svog kraja. Ono što je važno za gospodina Micka je ne stati - stalno učiti i obrazovati se, otkrivati poboljšanja, unapređivati poslovanje, provjeravati postignuto u struci među konkurencijom i potrošačima, otvoriti se za sve što podiže proizvodnju, kvalitetu i ponudu vina. Naglašava - iskrenost u svemu je najvažnija i samo tako mogu se dalje razvijati i proizvoditi svoja najbolja vina.

Organizatori Izbora najboljeg hrvatskog mladog vinara zaključuju: izabrani najbolji mladi vinar gospodin Mladen Micak je svojim dosadašnjim radom i više nego opravdao izbor i ciljeve koje taj izbor ima. Kao organizatori, zajedno s njim dijele optimizam za daljnji razvitak hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, napose za prepoznatljivo i kvalitetno autohtono hrvatsko vino. Zbog toga, svima koji vole dobro vino, koji žele osjetiti cjelinu ponude obiteljskog gospodarstva Micak, koji žele naučiti više o vinima i autohtonim sortama Hrvatskog Zagorja, svima koji žele kontakt s poduzetnim mladim ambicioznim stručnjakom i proizvođačem "dobre kapljice“ preporučiti da ne oklijevaju - naići ćete na srdačnu dobrodošlicu.